معرفی برترین ها

معرفی برترین ها

معرفی برترین ها

معرفی برترین ها

معرفی برترین ها

  • ۰
  • ۰

طرز تهیه فلافل مخصوص آبادانی و روش های خوشمزگی آن

ارتباط با بازار

شنبه 20 ژوئن 20 | 12:37

طرز تهیه فلافل مخصوص آبادانی و روش های خوشمزگی آن

طرز تهیه فلافل مخصوص آبادانی و روش های خوشمزگی آن

فلافل یکی از غذاهای محبوب میان کودکان و بزرگسالان است. این غذای محبوب در بیشتر کشورهای جهان نیز از طرفداران خاص خود برخوردار است. ماده مهم در تهیه این غذای ارزان بین المللی نخود است، برای همین شم می توانید این غذا را قیمت پایین در بیرون از منزل و یا حتی رستوران های اختصاصی فروش غذای ساده نوش جان نمایید.

این فلافل که در کشور ما جز غذاهای مهم جنوب کشورمان است. البته اصالت فلافل متعلق به کشورهای عربی و ریشه لبنانی و یکی از غذاهای پر مصرف در این کشورها می باشد.

در کشور های مختلف برای خوشمزه تر شدن این غذای محبوب از افزودنی های مختلفی مثل گوشت، عدس، سیب زمینی و بادمجان هم در پخت استفاده می نمایند، با این حال سوال مهم اینجاست چگونه یک فلافل خوشمزه که مناسب با ذائقه ایرانی ما باشد، درست کنیم؟

ویژگی ذائقه ایرانی

غذاهای بومی و محلی ایرانیان از زمان های گذشته دارای ویژگی های خاص خود بوده است. استفاده از ارزش‌های غذایی در قالب گروه‌های متنوع نظیر غلات، حبوبات، لبنیات، سبزی‌ها و تزئین جذاب غذاها از شاخصه‌های غذاهای سنتی ایرانیان بوده و باعث لذیذ شدن در هنگام صرف آن می شود. در نهایت مهمترین ویژگی از میان تمام موارد ذکر شده استفاده از مواد غذایی و روش های پخت بی ضرر و مفید برای سلامتی می توان نام برد. بهره گیری از روش‌های بی ضرر طبخ همچون آب پز و حضور کمتر غذاهای نمک سود، دودی و کبابی در غذاهای سنتی ایران عزیزمان از شاخصه‌های این غذاها است.

با این پیش گفتار به سراغ ارائه روش پخت فلافلی خوشمزه مانند ساندویچی ها را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه فلافل مخصوص آبادانی

مواد لازم برای ۴ نفر
۳۰۰ گرم نخود
۲ عدد متوسط پیاز
۱ قاشق چایخوری تخم گشنیز
۱ قاشق چایخوری پودر زیره سبز یا سیاه
۳ حبه سیر
۵۰ گرم جعفری
۱ عدد کوچک سیب زمینی
۱ عدد متوسط لیمو ترش
به اندازه کافی زردچوبه و روغن
به اندازه کافی نمک و فلفل سیاه
۱ قاشق چایخوری ادویه فلافل

 

 

دستور پخت فلافل

مرحله اول

اولین مرحله برای تهیه فلافل خیساندن نخودها می باشد که هر چقدر این زمان بیشتر باشد ، در پایان پخت فلافل بهتری خواهید داشت. حداقل زمانی که برای خیساندن نخودها باید اختصاص دهید ۶ ساعت می باشد که باعث می شود نخودها نرم شوند و نفخ شان نیز برطرف شود.

مرحله دوم

آماده کردن مایه فلافل خیلی راحت است فقط کافیست پس از اینکه نخود به خوبی خیسانده شد آنرا به همراه جعفری ، سیر ، پیاز ، پودر تخم گشنیز ، سیب زمینی و زیره داخل میکسر یا چرخ گوشت بریزید تا مایه فلافل به صورت یکدست میکس شود. اضافه کردن جعفری به فلافل اختیاری است ولی اگر می خواهید فلافل خوشمزه تر و شکیل تری داشته باشید توصیه می کنیم از این سبز معطر استفاده کنید.

مرحله سوم

آشپزهای حرفه ای توصیه می کنند برای تهیه مایه فلافل از چرخ گوشت استفاده شود زیرا میکسر یا مخلوط کن مواد را کاملا پوره می کند که همین امر باعث می شود فلافل در زمان سرخ کردن از هم باز شود ولی زمانی که مایه فلافل چرخ شود به صورت کامل له نمی شود.

مرحله چهارم

پس از اینکه مایه فلافل را چرخ یا میکس کردید آب لیمو ترش را بگیرید و به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه ، ادویه مخصوص فلافل و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید. در این مرحله اگر از پس از اضافه کردن طعم دهنده ها یک مرتبه دیگر مایه فلافل را چرخ یا میکس کنید.

مرحله پنجم

در این مرحله مایه فلافل را حدود ۵ دقیقه مانند مایه کباب کوبیده با دست ورز دهید تا کاملا منسجم و یکدست شود ( مایه فلافل پس از آماده شدن باید کمی شُل باشد ). یک نکته مهم در این مرحله این است که اگر مایه فلافل شما زیاد است می توانید آنرا داخل کیسه فریزر قرار داده و در فریزر قرار دهید و در زمان دلخواه استفاده کنید.

مرحله ششم

پس از اینکه مایه فلافل آماده شد ، بهتر است آنرا حدود یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجم تر شود. البته اگر زمان کافی برای این کار ندارید می توانید مستقیما در همن مرحله فلافل ها را سرخ کنید.

مرحله هفتم

یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و به حدی روغن داخل آن بریزید که فلافل ها در روغن شناور باشند. یکی از نکات مهم برای سرخ کردن فلافل همین است زیرا فلافل مانند کتلت نیست که آنرا در روغن کم سرخ کنید.

مرحله هشتم

در این مرحله قالب فلافل زن را از مایه فلافل پر کنید و با پشت قاشق مایه را خوب فشار دهید تا در هنگام سرخ کردن از هم باز نشود. به اندازه ای که جا می شود فلافل قالب بزنید و داخل روغن بریزید و اجازه دهید فلافل ها به آرامی مغز پخت شوند.

مرحله نهم

یکی از نکات مهم هنگام سرخ کردن فلافل حرارت زیر ظرف است ، اگر حرارت را زیاد کنید تا فلافل ها سریعتر بپزند ، روغن خیلی سریع می سوزد و سیاه می شود ، ضمن اینکه اطراف فلافل های شما سرخ می شود و داخل شان خام خواهد ماند. چپس در سرخ کردن فلافل ها به هیچ وجه عجله نکنید.

مرحله دهم

پس از اینکه فلافل ها سرخ شدند آنها را روی توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود. پس از اینکه فلافل ها اماده شدند آنها را به همراه نان ساندویچی ، گوجه فرنگی ، خیارشور و کاهوی خرد شده به همراه سس دلخواه خود سرو کنید.

ترفندهایی برای خوشمزه تر شدن فلافل

چطور فلافل ساندویچی و بازاری درست کنیم؟

اگر بخواهید فلافل شما مانند فلافلی ها یا ساندویچی ها شود باید چند نکته کوچک اما کاربردی را رعایت کنید. اول اینکه مهم ترین راز خوشمزه تر شدن فلافل های بیرونی استفاده از پیاز زیاد و مقدار کمی سیب زمینی به همراه طعم دهنده هایی مثل ادویه مخصوص فلافل ، زیره و تخم گشنیز است. دوم اینکه ساندویچی ها ابتدا مواد فلافل را با چرخ درشت یک بار چرخ می کنند سپس طعم دهنده ها را اضافه می کنند و یک مرتبه دیگر مایه فلافل را با چرخ ریز چرخ می کنند. این کار باعث می شود نخود فلافل ریز شود ولی به طور کامل له نشود. همانطور که در بالا اشاره کردیم پوره کردن مایه فلافل احتمال باز شدن آن هنگام سرخ کردن را بالا می برد.

چطور یک فلافل پوک و پفکی شدن می شود؟

یکی از دلایلی که فلافل بعضی ساندویچی ها پوک و پفکی می شود این است که به مایه فلافل خود جوش شیرین یا پکینگ پودر اضافه می کنند که همین امر باعث تر شدن بیش از حد فلافل ها می شود. جوش شیرین زیان های زیادی برای بدن دارد و توصیه نمی شود که از آن استفاده کنید اما می توانید برای پفکی شدن فلافل های خود کمی پکینگ پودر به مایه فلافل اضافه کنید.

چطور فلافل ساندویچی و بازاری درست کنیم؟

فلافل با قارچ چطوری میشه؟

علاقه زیاد ایرانی‌ها به قارچ باعث شده تا آن را در اکثر غذاها از جمله فلافل وارد کنند. علاوه بر طعم خوبی که قارچ ایجاد می‌کند، چون سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینواسید، آنتی‌بیوتیک و آنتی‌اکسیدان است، فواید زیادی هم دارد. شما هم یک بار فلافل با قارچ را امتحان کنید. درست است که حجم کمی از مواد تشکیل دهنده فلافل را تشکیل می‌دهد ولی تاثیر زیادی در مزه آن دارد.

فلافل کنجدی

در صورتی که می خواهید مانند برخی فلافلی ها فلافل های شما هم کنجدی شوند می توانید مقداری کنجد سفید به مایه فلافل خود اضافه کنید. البته می توانید با یک روش دیگر هم فلافل های خود را کنجدی کنید ، به این صورت که در زمان سرخ کردن فلافل ها انها را در بشقاب حاوی کنجد بغلتانید سپس در روغن بیندازید و سرخ کنید.

فلافل با گوشت چرخ کرده

اگر دوست دارید فلافل را با گوشت چرخ کرده تهیه کنید برای مقدار مواد موجود در این دستور حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده اضافه کنید. مراحل پخت و آماده سازی تفاوتی ندارد و باید فلافل ها کمی بیشتر در روغن بمانند تا گوشت به خوبی پخته شود.

  • ۹۹/۰۳/۳۱
  • dx dxc

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی